ДОДЕЉЕНА НАГРАДА "ДАРИНКА ЈЕВРИЋ"

Go down

ДОДЕЉЕНА НАГРАДА "ДАРИНКА ЈЕВРИЋ"

Порука  Admin on Wed Nov 19, 2008 2:29 am

ПЕСНИЧКА НАГРАДА "ДАРИНКА ЈЕВРИЋ" СВЕЧАНО УРУЧЕНА ПОБЕДНИЦИМА
НА КОНКУРСУ РОДОЉУБИВЕ ПОЕЗИЈЕ
У организацији Удружења писаца Поета одржан је песнички маратон посвећен Космету. Сала "Слободан Селенић" у Хали 14 на Београдском сајму књига била је мала да прими велики број љубитеља поезије. Песнички маратон је почео у 16 часова (субота, 25. 10. 2008), отворила га је казивањем својих стихова песникиња Милица Јефтимијевић-Лилић као представник Друштва књижевника Косова и Метохије.
Након речи из душе које је принело десетак врсних песника почело је свечано уручење песничке награде "Даринка Јеврић" победницима на конкурсу родољубиве поезије који је у част ове српске поетесе и хероине, први пут организовало Удружење писаца Поете. О лику и делу ове див жене говорили су песникиња Душка Врховац и позоришни критичар и песник Мирко Жарић. Стихове Даринке Јеврић говориле су Ивана Жигон и Јелена Јовановић-Жигон.Љуба Манасијевић је својим гласом оплеменио салу певајући о Космету. У име жирија обратио се уредник едиције "Стиходушја" Удружења писаца Поета Дарко Хабазин Дакс. Председник Удружења писаца Поета Веселин Џелетовић Павлов поздравио је присутне и одао посебну захвалност члановима породице почивше Даринке, сестрама Ружици и Душици и брату Данилу који су присуствовали скупу.Прва награда била је: Повеља, златник са ликом кнеза Лазара, комплет књига, комплет Народне песме и игре Косова и Метохије са песмарицом, комплет Моја Десанка и књига Даринке Јеврић. Друга и трећа награда биле су исте као и прва, једино је уместо златника додељен сребрњак.Прву награду је добитнику Јовану Стојиловићу из Крагујевца уручио представник Фондације Карић (која је и била покровитељ награда) Драгомир Ј. Карић.Другу награду је Мирославу Јозићу из Смедеревске Паланке
уручило ЊКВ принцеза Јелисавета Карађорђевић.Трећу награду Гордани Радовановић из Бањалуке уручио је
председник Удружења писаца Поета Веселин Џелетовић Павлов.Након коктела и дружења Песнички маратон је настављен на штанду Удружења писаца Поета.


Admin
Admin

Број порука : 193
Registration date : 15.11.2008

Погледај профил корисника http://poeta.5forum.info

Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму