ОДРЖАН ПЕСНИЧКИ МАРАТОН „СОКОБАЊА 2009“

Go down

ОДРЖАН ПЕСНИЧКИ МАРАТОН „СОКОБАЊА 2009“

Порука  Admin on Mon Sep 07, 2009 2:43 am

ОДРЖАН ПЕСНИЧКИ МАРАТОН „СОКОБАЊА 2009“

У организацији Књижевног клуба "Соколово перо" из Сокобање, 05.09.2009. године са почетком у 17 часова одржан је песнички маратон, поводом седмогодишњице оснивања клуба, који је окупио песнике из Београда, Панчева, Лапова, Ражња, Јагодине, Параћина, Ћуприје, Алексинца, Трстеника, Ниша и других места Србије. Дружење песника и казивање стихова одржано је у реновираној сали биоскопа „Моравице“. Скуп је почео одавањем почасти радницима настрадалим у Ужицу и успоменом на трагично настрадалог песника и пријатеља овог клуба Драгана Жигића из Београда. Искреном и топлом добродошлицом песницима и публици обратио се председник Књижевног клуба „Соколово перо“ Хранимир Хране Милојковић и том приликом уручио захвалнице пријатељима клуба. Након тога конферансје је прочитао Пропозиције маратона које су налагале да песма не може бити дужа од 32 стиха и да није награђивана на већ одржаним књижевним конкурсима и маратонима.

Поред награде за најбољу песму коју је доделио стручни жири у саставу Тања Цекић, професор књижевности из Алексинца, Бора Благојевић песник из Ћуприје и Хранимир Милојковић песник и председник Књижевног клуба, додељена је и награда публике. Такође, проглашени су победници у категорији најлепша песникиња и најелегантнији песник.

Стручни жири донео је једногласну одлуку да најбољом прогласе песму којом се представила Слађана Милетић из Параћина.
Гласовима публике најбољом је проглашена песма Милене Миленовић из Алексинца, која је понела и титулу најсимпатичније песникиње.
Најелегантнијим песником, гласовима жирија које су чиниле представнице лепшег пола, проглашен је Ненад Костић из Лапова.

Било је ово још једно лепо и угодно књижевно дружење. Нажалост због техничког квара на апарату Редакција Поете није у могућности да вам прикаже и слике са овог прелепог догађаја, те молимо неке од учесника који су фотографисали да нам е-маилом пошаљу исте како бисмо их накнадно објавили.

Редакција Поета

Admin
Admin

Број порука : 193
Registration date : 15.11.2008

Погледај профил корисника http://poeta.5forum.info

Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму